1. Pitanje broj: #19325

    Hvala Vam puno na odgovoru. Nadovezala bih se na odgovor vezan za operaciju trećeg krajnika. Zanima me ako bi se vršila i operacija ušiju koliko dugo treba da stoje cevčice za drenažu obzirom da je dete malo i ne znam kako će to podneti u usicama i koliko traje oporavak od operacije. I zanima me gde u Novom Sadu može da se vrši koblator plazma hirurgija? Da li timpanometrija ukazuje na oštećenje sluha ili samo trenutno stanje sluha?
    Hvala Vam unapred

    Odgovoreno: 16. 01. 2009.
    • postovana milice cevcice za dranazu se postavljaju u slusni kanal koji spaja zdrelo i srednje uvo, a ne u spoljasnji kanal, tako da dte te cevcice ne oseca. Oporavak od operacije postavljanja cevcica traje 1 do 2 dana. Timpanometrija moze da ukazuje i na trajno ostecenje ako je nalaz stalno jako los, ali je potrebno da o svemu konsultujete specijaliste otorinolaringologije. Ja ne znam sta je koblator plazma hirurgija.

Komentari na pitanje: #19325

    • Dete ima 6god. Zbog inr koji je 1. 22 odlozena je operacija sva tri krenika koliko treba da iznosi inr i kojom terapijom se dostize inr da bi se izvrsila operacija.

Ostavite komentar