1. Pitanje broj: #19134

    Molim Vas za odgovor.18.12.2008. urađena mi je operacija devijacije nosa i plastična operacija. Otoci su se povukli ali mi je ostao jedan veći otok sa strane nosa u predelu gde se kost i hrskavica nosa spajaju. Oteklina je jako tvrda kao kost i uopšte ne spada iako pijem Chymoral i Nirypan tablete a koristim i Cicactive gel za masažu nosa. I
    nteresuje me da li je moguće da je u pitanju oteknuta nosna kost koja je tako (loše) reagovala na operacioni zahvat što znači da ću morati na ponovnu operaciju ili ima nade da se oteklina povuče.
    Hvala puno unapred na odgovoru!

    Odgovoreno: 14. 01. 2009.
    • postovani gorane, vas operator najbolje zna kakvo je tkivo hrskavice i kosti bilo u toku operacije i ja pretpostavljam da se radi o preteranoj reakciji kostanog tkiva na mehanicku manipulaciju koja je uvek sastavni deo operacije. . U glavnom se taj otok povuce sam od sebe za dva do tri meseca, a ako se zaista i posle tog vremena uocava asimetrija na nosu, nekada je potrebna dodatna intervencija.

Ostavite komentar