1. Pitanje broj: #16309

    Poštovani doktore,
    javljam se iz Kanade u želji da ćete mi pomoći savetom. Rađena mi je mamografija i nalazi su na engleskom. Nadam se da ćete moći prevesti. Both breast consist of approximately less than 25%dense fibroglandular tssue. There is no suspicious mass or suspicious microcalcification.There is no necondary sing of malignancy. In the upper outer quadrant of the left breast,close to the axilla,there is small nodule of low density,with well defined margins.This is probably an intramammary node. In the left axilla,there is small lymph node of bening appearance.
    Da li  treba ići na dalje pretrage. Neće da me pošalju kod specijaliste, pa bih pokušala druge opcije ako Vi predlažete daljnji pregled.
    Šaljem Vam veliki pozdrav.

    Odgovoreno: 03. 12. 2008.
    • postovana Svaka zena ima problema sa grudima i kod vas nema znakova postojanja tumora. Bitno je da li vi ili doktor koji vas je pregledao mozete da napipate nesto u dojci ili ne. Verovatno da se nista ne pipa pregledom pa nije potrebno da idete na dalje preglede i potrebno je da uradite kontrolni ultrazvuk za 6 meseci a kontrolni pregled za 3 meseca.

Ostavite komentar