1. Pitanje broj: #13487

  Poštovani,
  u delu između dlana I srednjeg prsta leve ruke, pojavilo mi se nešto veličine zrna zita, tvrdo i na jak pritisak bolno, npr. kad hoću da otvorim flašu. Ovako mi ne smeta, prst i šaka su normalne pokretljivosti, već mi se to javilo u avgustu, ali mi se dok sam bila na godišnjem odmoru na moru povuklo, pa se sad opet pojavilo.
  Zanima me šta je u pitanju, da li je opasno, imam li razloga za brigu, pošto sam prilično zabrinuta? Neki Vaš savet po pitanju istog?
  Hvala!

  Odgovoreno: 26. 10. 2008.
  • Poštovana Ivana,
   loptasta bolna formacija koju ste opisali je higrom. To je promena koja nastaje tako što zbog neke povrede ili naglog pokreta dođe do slabljenja kapsule zgloba i zglobna tečnost formira lopticu koja se pipa ispod kože. Ta promena može da se povuče spontano ili da traje duže vreme. Ako se promena ne povuče sama od sebe, a tegobe koje imate budi u vidu intenzivnih bolova i nemogućnosti da normalno obavljate svakodnevne aktivnosti, javite se plastičnom hirurgu za pregled i eventualnu operaciju. Operacija se radi u regionalnoj anesteziji ruke.

Ostavite komentar