1. Pitanje broj: #13485

    Prije 10 dana uradila sam operaciju klempavih ušiju, još nisam izvadila konce, doktor je rekao da se to radi 14 dan nakon operacije. Međutim, meni se sviđa novi oblik, ali imam otok koji je tvrd, nalazi su u području conche auricule, na desnom uhu je dosta veći, nego u lijevom uhu. Mene nije niko upozorio na ovo, jer je zaista ružno izgleda, poput čepa i nemam onog normalnog udubljenja u uhu.
    Zanima me da li će to nestati, jer ovom doktoru ne vjerujem...
    Unaprijed hvala

    Odgovoreno: 26. 10. 2008.
    • Draga Adela,
      konci poslije operacije ušiju mogu da stoje 7 do 14 dana i ljekar koji je radio operaciju zna koju je operaciju radio. Što se tiče promjene izgleda ušne školjke u početku se javlja otok na usima i taj otok se povlači neko vrijeme. Nekada uho može da ima drugačiji reljef od onog prije operacije , ali o tome morate razgovarati sa svojim hirurgom.

Komentari na pitanje: #13485

    • Imao sam operaciju prije 7 dana i sutra skidam zavoje, a konce tek 14- dan. Da li ja mogu prat kosu dok su mi konci na usima i posto sam student nakon stavljanja trake na usi da li mogu oobavljat normalne obaveze koje me kace kao studenta posto studiram u gradu udaljnem 200 km od maticnog mjesta? Hvala unaprijed.

Ostavite komentar