1. Pitanje broj: #11767

    Poštovani,
    imam mali mladež sa desne strane brade, mislim da ga imam oko godinu dana (koliko se sećam), možda manje. Iznad njega mi se pojavilo crvenilo i svrab, koje kad ne diram malo se smiri. Ponekad u obliku suve kože koje se ponekad proteže do samog mladeža. Mladež je manji braon boje, svetliji od ostalih mladeža, ne uspevam najbolje da vidim čak i kad se obrijem zbog gustine brade. Svrab iznad mladeža se pojavljivao i ranije, pa jedan period prestane. Pre par meseci sam se konsultovao sa dermatologom koja je rekla da je to verovatno iritacija i da nije ništa bitno. Malo imam strah od njega, jer je ko neka flekica, jer i ako mali oko 2-3mm, kad pređem prstom preko njega osetim ga,  tj. rekao bi da nije u potpunosti ravan sa kožom.
    Molim Vas recite mi da li imam razloga za brigu?
    P.S. inače imam male iritacije posle brijanja, ali na tom mestu, neposredno iznad tog mladeža svrab se javi šta više pre nego se obrijem (imam osećaj da se svrab javi zbog toga što se nisam obrijao).
    Unapred hvala!

    Odgovoreno: 30. 09. 2008.
    • Poštovani Djuka,
      promena koju imate u neposrednoj okolini madeža nema nikakve veze sa madežom. Postoji jedno nepisano pravilo, kada je pacijent jako zabrinut da se nešto dešava sa madežom, treba se javiti hirurgu na pregled i hirurg će proceniti potrebu uklanjanja tj. operacije. Veoma retko je moguće da se ispod madeža nalazi zapušena kožna žlezda koja se povremeno zapali, pa daje osećaj svraba. Naravno za sve ovo o čemu Vam pišem potreban je pregled da se utvrdi šta je u pitanju.

Ostavite komentar