1. Pitanje broj: #46395

    Mozete li mi reci koliko kosta rekonstrukcija dojke i koliko dugo traje proces. Mastektomija leve strane mi je uradjena pre 3 godine, imala sam hemo-terapiju i pod redovnim sam lekarskim nadzorom. S'obzirom da zivim van srbije nemam nikakvo zdravstveno osiguranje, zahvalljujem.

    Odgovoreno: 25. 11. 2009.
    • Poštovana,
      Cena ovakve intervencije zavisi od načina rekonstrukcije.
      u koliko je učinjena tzv. Poštedna mastektomija, rekonstrukcija je jednostavnija i cena se kreće od 2. 500- 3. 000 eura.
      ako je učinjena radikalna mastektomija, rekonstrukcija je kompleksnija i može podrazumevati korišćenje mikrovaskularnog režnja i u tom slučaju cena ide do 5. 000 eura.
      po vas bi najbezbolnije bilo da se rekonstrukcija učini u bolnici u kojoj re rađena primarna operacija.
      Pozdrav

Komentari na pitanje: #46395

    • Dobar dan! Majka mi je prije 2 i po godine operisala dojku kada joj je ista u potpunosti odstranjena. Nakon toga je prosla kroz hemoterapiju i zracenje. Vec neko vrijeme se raspitujemo i obilazili smo mnogo klinika u potrazi za najboljim hirurgom i najboljom metodom. Saznali smo da je najbolja ali i najbolnija metoda koja vrsi rekonstrukciju uz pomoc misica koji se odstanjuje sa ledja i presadjuje na podrucje dojke. Ipak, imamo malo nedoumica oko velicine oziljka na ledjima i njegovih eventualnih posledica? Posledica, mislim na neke kasnije bolove u tom dijelu i tome slicno? Hvala!

Ostavite komentar