1. Pitanje broj: #27965

    Poštovani,
    Zanima me cena operacije grudnog koša. Imam takozvane pileće grudi deformitet nije toliko upadljiv al bez obzira želeo bih nekako to da otklonim, pa me zanima dal je moguce nekim vežbama ili je obavezna operacija? Imam i pitanje vezano za ravne tabane. Pa da li je moguće to da se ispravi, mislim mada nisam siguran da mi je stepen deformiteta 2. Da li i tu postoji neka operacija.
    Hvala unapred.

    Odgovoreno: 04. 05. 2009.
    • Poštovani,
      Vežbe i mideri mogu dati dobre rezultate u koliko ste još uvek adolescent. U koliko ste prerasli ovaj period života ostaje hirurgija kao jedini način. Teže deformitete rešavaju torakalni hirurzi, dok se blage forme deformiteta mogu rešiti ubacivanjem silikonskih implantata ispod pektoralnih mišća- za muškarce ili popunjavanjem konturnog deformiteta blokom solidnog silikona, koji je oblikovan prema vašem grudnom košu. Ove intervencije obavlja hirurg plastičar. Za ravne tabane vam savetujem vežbe i nošenje uložaka u obući.
      Pozdrav.

Komentari na pitanje: #27965

    • Jedno pitanje, imam 14 godina, da li bi mogla operacija pilećog grudi, imam ispućene grudi ne toliko ali je vidljivo, Osim operacijom kako bih to još mogao da rešim?

Ostavite komentar