1. Pitanje broj: #85244

    Postovani doktori, zamolio bih vas za savjet ako je moguce da mi objasnite sta dalje da radim sa ovim problemom? Pre 10tak godina sam primjetio manju izraslinu ispod potkoljenice, izgledalo je kao neki otok? Otisao sam dok. , da bi ovaj odlucio da to ukloni hirurskim putem. Na ph analizi tkiva je ustanovljeno da se radi o "hemangiom - u". Sve bi bilo ok. Da posle nekog vremena se to isto nije opet pojavilo, odmah pored mjesta gdje je bilo pre, i kako je vise vremena prolazilo to je raslo sve vise do neke velicine oraha. Opet sam otisao dok. I opet je ovaj odlucio da to ukloni hir. Putem? Ali i ovaj put bezuspjesno jer se opet isto vratilo i naraslo!? I ovaj put sam potrazio savjet, i zakazali su mi pregled vaskularnog hirurga. Medjutim ovaj doktor je rekao da svaki daljnji hir. Zahvat bez dijagnostike moze dovesti do koplikacija (lezija peroneusa) . Jos i ovo je pisalo na nalazu: up. Dijagn. "hemangioma cavernosum cruris dex recidivans" - zav. Dijagn. "hemangioma capillare cavernosum cruris dex recidivans i 79* " imam ponekad i bolove u toj nozi, i ostao je ruzan oziljak kao i ta izraslina? Mislim da nema koristi opet se javljati istom dokt. Pa molim vas za savjet! Hvala unaprijed!

    Odgovoreno: 19. 04. 2012.
    • Poštovani,
      Hemangiomi su benigne tvorevine ali mogu stvarati velike probleme. Često se dešava da potpuno uklanjanje nije moguće. Nekada se hemangiom potpuno ukloni ali iza toga ostaje ožiljak. Ožiljak se takođe može lečiti i korigovati ali je teško postići idealno rešenje. Potrebno je da obavim pregled kod vas, pogledam dokumentaciju i iodredim šta je to još potrebno kako bi dijagnoza bila potpuna i kako bi plan lečenja bio postavljen. Možete se javiti mejlom da zakazemo pregled: rakicdrvesna@gmail. Com
      Pozdrav

Ostavite komentar