1. Pitanje broj: #70887

    Za plasticnu hirurgiju postovani, doktore, zelim da izvadim biopolimera iz usana, interesuje me da li ste imali puno takvih iskustava i koliko je potrebno da bi usne koliko toliko vratile se na pocetno? Ja u gornjoj usni imam 1. 4, a u donjoj 1 ghs 350 biopolimer. Koliko se zadrzava otok i da li smem da uradim vadjenje iako mi beba jos uvek sisa?

    Odgovoreno: 27. 04. 2012.
    • Poštovana,
      Možemo izvaditi biopolimer u lokalnoj anesteziji, za 15 min. Imala sam dosta pacijenata kao što ste vi. Operacija ne ostavlja ožiljke jer se radi sa unutrašnje strane usana. Već posle dva dana kad malo padne otok, videćete značajnu promenu, usne će vam biti kao pre punjenja. Taj anestetik koji dobijete, potroši se u organizmu za nekoliko sati tako da posle toga možete normalno da dojite.
      Pozdrav

Komentari na pitanje: #70887

    • Postovana, koliko vremena treba da prodje od ubrizgavanja biopolimera, da bi se izvadio? Nezadovoljna sam izgledom, patkast oblik, i asimetrija.

    • Postovana, u gornju usnu mi je stavljen bi0polimer silimas, da li smem da povecam usne sada hijaluronskom kiselinom, ima li nekih kontraindikacija, jer ovde gde zivim norveska, ne zele da mi stave hijaluronin ako imam nesto trajno u usnama hvala vam puno jer bih dosla kod vas u srbiji da to uradim ako sme

    • Prim. dr sci. med. Vesna Rakić 24. 12. 2012.

      Biopolimer je imao svoju primenu mnogo više u prošlosti nego sada. Jeftin je i to predstavlja motiv osoba koje žele da se ulepšaju. Ipak, ono što sada savetuje stručna javnost to su preparati koji sadrže hijaluronsku kiselinu. Ona je 100% razgradiva, ne daje alergiju, ne daje komplikacije jer predstavlja potpuno prirodnu supstancu. Ja bih se kao pacijent uvek odlučila za hijalurom. Ako već radite nešto, neka to bude na najbolji način. Ja lično, ne radim sa biopolimerom.

    • Postovanje, imam jedno pitanje, silimas 350, je biopolimer ili sta tacno? Cula sam da je trejanije malo od hijalurona pa me znaima, znate li, i radite li? Hvala

    • Prim. dr sci. med. Vesna Rakić 26. 07. 2012.

      Poštovana, takva operacija se može obaviti bilo u drzavnoj bilo u privatnoj praksi za iznos od 20 -30 hiljada dinara.

    • Postovani dr, zanima me koliko iznosi cena vadjenja biopolimera iz gornje usne? Razlog zbog kog bih se odlucila na to je stvaranje grudvica, usnu se tvrde i sl. . .

Ostavite komentar