1. Pitanje broj: #124895

    Dobar dan, moje postovanje. U avgustu sam pri pomeranju kompresora, izgubio deo domalog prsta na desnoj ruci, do prvog zgloba, tj. Amputiran mi je taj deo. Mene interesuje da li postoji neka plasticna hirurgija ili rekonstruktivna koja se bavi time, da li moze da se nadogradi deo prsta? Hvala unapred: )

    Odgovoreno: 01. 02. 2014.
    • Poštovani,
      Darko,

      rekonstrukcija u predelu šake se radi ako izgubite deo palca ili kažiprsta. Sreća je da vas to nije zadesilo. To su dva najvažnija prsta na ruci. Postoje estetske, silikonske proteze koje veoma verno odražavaju vrh prsta. Prave se od silikona i ni po čemu se ne može prepoznati da to nije vaš prst. Pogledajte tekst na ovom sajtu koji govori o rekonstrukciji dela tela koji nedostaje, estetske proteze.
      Pozdrav

Komentari na pitanje: #124895

    • Prim. dr sci. med. Vesna Rakić 04. 02. 2014.

      Darko, javite se mejlom rakicdrvesna@gmail.com i zakazaćemo pregled. Pozdrav,

    • Hvala vam puno na odgovoru!: ) znaci mi ovo dosta, pogledao sam sad na sajtu slike i ulilo mi je nadu: ) hvala jos jednom: ) jel ja mogu kod vas da dodjem na pregled ili se to zakazuje nekako drugacije?: ) izvinite sad sam uzbudjen pa nisam ni pogledao sajt da vidim da li moze i kako, pa pitam vas: ) )

Ostavite komentar