1. Pitanje broj: #123417

    Imam ginekomastiju koja mi smeta (sramota me je da se skinem na bazenu, da nosim uske majce jer se dosta primecuje s obzirom da nisam gojazan. . .) , takodje mi psihicki stvara problem. Imam uvecanje i zlezda i masnog tkiva. Godinama se raspitujem za estetske zahvate i lecenje. Trazeci sto vise informacija pronasao sam da jedan od uzroka moze biti ostecenje jetre i odmah povezao sa teskim oblikom mononukleoze koji sam imao sa 10 godina, kada se otprilike i javila ginekomastija (sada imam 21 godinu) . Da li je moguce da je to uzrok? Da li ce nakon operacije moci da mi se ukrute bradavice ili ne? Takodje sam citao da jedan od problema moze da bude upadanje bradavice?

    Odgovoreno: 23. 12. 2013.
    • Poštovani,
      Ako želite da se operišete, potrebno je da imate uredan nalaz kardiologa i dozvolu za operaciju u opštoj anesteziji. Kako je kardiolog u isto vreme i internista, treba da obrati pažnju i na sve druge sisteme organa (jetru) .
      uvećanje grudi vam se javilo početkom puberteta kada je počelo i lučenje hormona i kad je počeo intenzivan rast i razvoj. To što ste oboleli u to vreme od mononukleoze, može da bude samo slučajnost, ne mora imati direktne veze. Pitanje je da li to ima neki praktični značaj i da li vam može uticati na dalji život i na zdravlje. Internista vam može reći više o tome.
      od toga kako će izgledati grudi posle operacije zavisi od tehnike koja se primenjuje. Grudi ne treba da budu ravne, bradavice treba da budu manje i da po svemu izgledaju kao grudi muškarca. Ja primenjujem kombinovanu tehniku jer ni jedne grudi nisu iste. Možete mi poslati slike kako bih vam dala precizniji odgovor. Moj mejl je: rakicdrvesna@gmail. Com
      Pozdrav

Ostavite komentar