1. Pitanje broj: #118422

    Sinus pilonidalis-postoji li mogucnost pregleda i operacije kod plasticnog hirurga, jer sam 3 puta operisan na opstoj hirurgiji, usivan, previjan-i recidiv. . . I evo od 21 godine (sad imam 43) izbegavam da idem na operaciju, vec se dovijam kako kad. . .

    Odgovoreno: 18. 07. 2013.
    • Poštovani,
      Sinus pilonidalis jeste problem koji rešava hirurg plastičar. To je zato što operacija sinusa rezultira nedostatakom kože i mekih tkiva nakon čega treba uraditi rekonstrukciju nastalog defekta. Rekonstrukcijom se bave specijalisti plastične i rekonstruktive hirurgije. To je naš svakodnevni posao. Ne treba da izbegavate operaciju a narodito ne treba da izbegavate pregled jer ćete na pregledu dobiti detaljne informacije. Bez obzira koliko puta ste operisali sinus pilonidalis, ožiljno, upaljeno i izmenjeno tkivo se može ukloniti i rana zatvoriti bez problema.
      Pozdrav

Komentari na pitanje: #118422

    • Prim. dr sci. med. Vesna Rakić 22. 07. 2013.

      Postovani, možete se javiti na pregled u amblantu poliklinike kcs, višegradska 26, da predate uput i overenu knjižicu svakog radnog dana 0d 7 i 30 do 12 h. Ambulanta plastične hirugije je na nivou -1, broj ambulante 130. Što se tiče previjanja, ona naravno nisu bolna jer posle operacije nemate otvorenu ranu. Dva dana posle operacije možete da se kupate, konci se skidaju posle 2 nedelje.

    • Hvala na odgovoru, za mene je ovo veliko otkrovenje, da nijednom recju niste pomenuli bolna previjanja. . . (nije zbog bolova-imam veliki prag bola. . . Vec zbog dugog postop. Toka) da li sa uputom lekara opste prakse mogu doci u zvecansku i obaviti preglede i koliko se okvirno ceka na isti. . . . Hvala jos jednom. . . Pozdrav. . .

Ostavite komentar