1. Pitanje broj: #108967

  Postovani, imam problem sa velikim grudima. Predstavljaju mi problem jer imam bolove u kicmi, a i po meni estetski problem. Da li se u nisu radi operacija smanjenja grudi, koja je procedura i cena? Unapred hvala.

  Odgovoreno: 04. 12. 2012.
  • Poštovana,
   Razumem vaš problem. Prema medicinskim indikacijama, vi imate razlog za operaciju međutim, naš fond za zdravstveno osiguranje ne snosi troškove za lečenje ovog problema. U nekim razvijenim evropskim zemljama, npr. U švajcarskoj, operacije smanjenja grudi možete da dobijete preko osiguranja. Inače ovakava operacija se radi u svim kliničkim centrima u srbiji, operacija se plaća prema cenovniku bolnice i ta cena je uvek nešto niža od cene u privatnim klinikama za plastičnu hirurgiju.
   operacija redukcija dojki je zahtevna operacija, radi se u opštoj anesteziji, traje od dva do tri sata i zahteva preciznost i iskustvo hirurga. Otpust iz bolnice je nekoliko dana posle operacije. Svojim redovnim obavezama se možete vratiti desetak dana od operacije a teže fizičke poslove možee raditi posle mesec dana.

   Pozdrav

Ostavite komentar