1. Pitanje broj: #216460

    Postovani,

    Moja beba od 10 meseci je pocela da cacka usi skoro non-stop, i jutros sam ga videla kako lupa glavom (unazad) o uzglavlje kreveca (posto smo se probudili a pre nego sto sam se dovoljno rasvestila da mogu da ga prepakujem i spremim za dan). Pretpostavljam da su to neka od samoumirujucih ponasanja, ali me i dalje brine. Usice je raskrvario po skoljci od cesanja (kad mu izrastu noktici).

    Ja sam imala jako traumatican zivot i posledice u vidu mentalnih problema (depresija, anksioznost, posttraumatski sindrom stresa -ili kako se to zove kod nas vec - zbog cega mi je tolerancija na isti otisla dodjavola), pritom sam i sada u stresnoj situaciji, i ubija me u pojam pomisao da mu mozda prenosim svoj stres pa da je takvo ponasanje rezultat toga.

    Da li mozete da mi kazete o cemu se zaista radi, molim vas?

    Srdacan pozdrav, Vesna

    Odgovoreno: 25. 09. 2023.
    • Poštovana Vesna,

      Istina je da kad je majka dobro da su svi dobro.

      To što dira uši, po onome što ste opisali meni liči da ga svrbe i bilo bi dobro da proemnite kupku ili šampon,

      Tako da mislim da je to problem.

      Srdačan pozdrav i želim da nađete  rešenje za svoj problem.

      Snežana Blažić New Hospital Novi Sad

       

Komentari na pitanje: #216460

    • Vesna Djordjevic 25. 09. 2023.

      Poštovana Dr Blažić, Koristimo Musteline najnežnije bebeće kupke i šampone, sa najmanje štetnih sastojaka - poslednjih mesec dana trudnoće sam guglala sve sastojke (za koje već ne znam) na svim proizvodima za bebe koje sam uzela u obzir, i kakav je njihov učinak. Zato sam se i odlučila za Musteline. Dakle, koristimo ih od njegovog rođenja, a on češka i čačka ušice poslednjih nedelju - dve. Takođe, ima dosta loknica, a nismo mu sekli kosicu od rođenja, pa mi je palo na pamet da ga možda to golica, ali opet, duže vreme ima kosicu te dužine nego što se češka. Nadam se da ove informacije daju malo potpuniju sliku. 😓 "Istina je da kad je majka dobro da su svi dobro" - jeste, i zbog toga dugo nisam htela da imam decu. Zato sam na kraju i rodila bebana u 41. godini, sve čekajući da mi bude bolje i da se poklope i pravi trenutak i zvezde (sarkazam) i finansijska situacija i sve. Srdačan pozdrav, Vesna

Ostavite komentar