1. Pitanje broj: #26634

    Poštovana doktorka,
    Moje dete ima 19 meseci nije još primilo MMR vakcinu (jer je imala boginje pa bronhitis). Pedijatar nam je rekao da mora da je primi do 20. meseca jer ako je posle toga primi postoji rizik i da to nije bezazlena vakcina. Nije mi jasno kakvi su to rizici ako je primi kasnije i zašto ne može kasnije? I još jedno pitanje dete je primilo pentaxim vakcinu, posle koliko može da primi mmr, da li razmak od 40 dana dovoljan?
    Hvala unapred

    Odgovoreno: 24. 04. 2009.

Ostavite komentar