1. Pitanje broj: #20495

    Puno Vam hvala na odgovoru. Nisam imala nameru da Vas uvredim kao lekara ali činjenica je da je u DZ loš odnos lekara prema pacijentima što naravno nema veze sa Vama jer da nema stetoskopa mnogi od nas bi ostali bez odgovora na pitanja koja nas muče. U Vas svakako imam poverenja zato vam se i obraćam kada imam neki problem.
    Da li je reakciju (bledilo, pospanost, malaksalost) mogla izazvati "polio" vakcina-koja je data istog dana? Da li da pre sledeće vakcine posetimo imunologa? Da li je moguće, ako je od polio, da ostanu neke posledice i kako to proveriti?
    Od srca Vam se zahvaljujem, uradiću kako ste mi savetovali..Ne znam da li sam ponovo trebala da opišem ceo slučaj ili znate o čemu je reč?

    Odgovoreno: 30. 01. 2009.
    • Postovana Polio vakcina ne daje nezeljene efekte kakve ste opisali. Nema razloga da idete kod imunologa, niti je moguce dokazati ili iskljuciti povezanost vakcine sa tegeboma. Jedino neurolog EEG nalazom i pregledom moze merodavno utvrditi da li postoje ili ne promene u centralnom nervnom sistemu zbog kojih dete mora imati promenjen rezim vakcinacije. Bez panike, verovatno se radi o krajnje benignom problemu koji ce se razresiti.

Ostavite komentar