1. Pitanje broj: #13303

  Poštovana,
  Beba ima 9 meseci i 25 dana i ima 8kg). Interesuje me da li mogu da joj dajem plazma keks, hleb, griz. Beba sisa i do sad sam joj davala da jede meso piletinu, junetinu, teletinu), žumance, džigericu. Od povrća šargarepu, krompir, karfiol, tikvice, spanać, celer. Sir, pavlaku, mleko (kravicu 3,2%mm, jogurt. Palentu, pirinač.
  Koje namirnice mogu još uvesti? Raspored obroka izgleda ovako: Probudi se oko 7-7:30h i sisa, zatim ponovo zaspi i probudi se oko 9-9:30, tada joj dam palentu sa sirom, jogurtom, pavlakom ili voćem ili Milupa 7 žitarica sa voćem ili sokićem. Posle toga sisa. Oko 11h voće (gotova kasica ili izgnječeno sveže voće), sisa. Oko 14h je ručak. Tada joj dajem kombinaciju: žumance-povrće, meso-povrće i jednom nedeljno džigerica-povrće. Obavezno posle ručka sisa. Oko 17h ponovo voće ili sokić i naravno sisa. Oko19:30h palenta ili Milupine žitarice u kombinaciji sa voćem. Oko 21:30 kupanje i nakon toga sisa. Često se budi u toku noći i traži da sisa (oko 2h i oko 5h).
  Da li možda ne jede dovoljno? Kako da rešim ovaj problem? Beba baš i nije oduševljena kašicama i posle svakog obroka traži da sisa.Veoma živahno dete i imam osećaj da nema vremena za jelo. Prelazim na drugo pitanje. Počeli su pre 2 dana da joj izlaze zubići i to ovim redosledom: prvo gornja leva jedinica zatim gornja desna dvojka, gornja leva dvojka i juče je primećena gornja desna jedinica. Donji zubi još nisu počeli da izlaze! Da li postoji neko pravilo za izlaženje zubića? I još jedno pitanje. Beba spava otvorenih usta još od rođenja, a kad se probudi ima baš izražene podočnjake. Šta da radim po tom pitanju? Trenutno sam u 5. nedelji trudnoće, pa me interesuje da li da nastavim sa dojenjem?
  Unapred zahvalna!

  Odgovoreno: 05. 11. 2008.

Ostavite komentar