1. Pitanje broj: #13137

    Poštovana doktorka,
    moja beba ima 3 meseca. Rođena je skoro mesec dana pre termina (tačno 26 dana) i moja zabrinutost je u tome što slabo napreduje. Za ova 3 meseca (danas tačno 3, rođena je 19.7.) je dobila od težine pri izlasku iz bolnice samo kilogram i po (sa 2,900 na 4.400, imala je 3,100 na rođenju). Do pre 3 nedelje je samo sisala, a onda su nam preporučili i dohranu i to najpre jednu dnevno, a onda kako je u poslednjoj nedelji dobila samo 70 grama za tih 7 dana, uveli su nam još jednu dohranu. Dakle ona i dalje sisa, a uz to ima i 2 dohrane. Ona je inače dobra beba, lepo spava, ima redovne stolice (žute) pune i teške pelene (kazali su nam da je i to bitno), ima periode kad je budna i mirna, hoću reći sve naizgled je kod nje ok, živahna je, lepo drži glavicu, prati pogledom ... ali me jako brine tako slabo napredovanje. Inače nikada ne popije propisanu dozu adaptiranog mleka za njen uzrast (120 ml se preporučuje, ona popije 70ak), a što se tiče sisanja posle 10-ak minuta neintezivnog sisanja izbaci dojku i nikako je ne želi ponovo uzeti.
    Izvinite na malo dužem pitanju, unapred hvala na odgovoru.
    p.s. imam dečaka od 4 godine koji je sjajno napredovao i bio samo na sisanju do 6. meseca kako se i preporučuje, pa me i zbog toga ovo još više zabrinjava.

    Odgovoreno: 05. 11. 2008.
    • Postovna bebe rodjene pre teramina,manje porodjane mase cesto slabije napreduju u tezini. Sto se dohrane tice, ona ne podrazumeva da cele obroke zamenite vec da je prvo podojite a zatim joj dodate jos adaptirane mlecne formule, obicno do 50 ml.

Ostavite komentar