1. Pitanje broj: #13009

    Poštovani,
    otac sam bebe stare 45 dana i želim da čujem Vaše mišljenje u vezi dve stvari. Beba jede isključivo aptamil od prvog dana (supruga nije imala mleko) i ima neverovatne probleme sa stomakom, posle svakog obroka se javljaju grčevi, a gasovi u toku celoga dana uz bebin plač i grčenje tela. Gasovi se javljaju bukvalno na svakih par minuta. Beba ima stolicu na svakih 24 sata i to veoma obilnu, napominjem da je za prvi mesec napredovala 1.400 grama.
    Da li su ovoliki gasovi normalni i da li postoji neko rešenje za to, jer smo probali sve kapi, čajeve i ostale stvari iz apoteke, ali ništa nije donelo ni najmanje poboljšanje?
    Druga stvar za koje želim Vaše mišljenje je koliko mililitara i na koliko vremena treba beba u njenom uzrastu da pojede dohrane, ponavljam da supruga nema mleka. Mi joj sada dajemo po 120 mililitara na svaka tri sata. Beba je sada teška 4.500 grama.
    Hvala

    Odgovoreno: 05. 11. 2008.
    • Dragi tata, Vasa beba i pored tegoba koje ima odlicno napreduje, te nema razloga za brigu. Mozete pokusati da Aptamil zamenite mlekom NAN HA (hipoalergeno) a obroci koje za sada dajete su dovoljni. Verovatno se radi o umerenoj disbiozi (dajte bebi neko vreme Caps Probiotic 1 x dan)

Ostavite komentar