1. Pitanje broj: #12845

    Poštovana,
    Nekoliko dana moja osmogodišnja ćerka osjeća kao da sve oko nje zuji i kao da sve čuje brže. To se inače dogodi ako je u tišini ili ako je sama u sobi. Inače smo cele ove godine imali probleme sa njenom kosom. Prvo joj je padala samo na jednom mestu, a posle 2-3 mjeseca joj je padala, pa otprilike oko 50 dlaka na jednom češljanju. Dobili smo terapiju sa vitaminima C, B-complex i cink. Sada joj opet pada, a primetila sam da ima i suhu kožu, naročito na nogama.
    Molim Vas da me uputite da li bi trebalo izvršiti pretrage za hipotiroizam? Inače, već godinama ima probleme sa bakterijom u urinu, a na EHO pregledima bubrega se primećuju senke u smislu litiaze. Otprilike 2 puta godišnje završimo na infuzijama zbog visoke telesne temperature 40,1 - 40,5 koja ne pada, ne može piti i jesti i obično je leče sa 2 mg LONGACEF. To joj uvek pomogne, ali pitam se zašto sad i ovo?
    Molim Vas odgovotite mi što trebam uraditi.
    Zabrinuta mama

    Odgovoreno: 05. 11. 2008.
    • Postovana, mislim da bi bilo najbolje da se javite subspecijalisti nefrologu u neku od Decijih klinika da utvrdite sta je razlog problema sa bubrezima. Tom prilikom obavezno pomenite i probleme sa kosom jer tegobe koje opisujete zahtevaju detaljnije ispitivanje

Ostavite komentar