1. Pitanje broj: #11243

    Moja ćerkica ima 9meseci. Delimično smo rešili problem noćnog buđenja, ljuljanja i čestih noćnih podoja (još uvek sprovodimo program otplakivanja). Međutim, nedostaje nam jedna "karika", pa da joj san potraje čitavu noć - budi se kad se upiški i ne može da zaspi ponovo jer joj to jako smeta. Koristimo pelene za jednokratnu upotrebu (sleep & play od pampersa), ali to ne rešava problem, beba nije suva (kao na reklami).
    Postoji li neki način "odvikavanja" od noćnog mokrenja? Da li bi možda trebalo da joj umanjim unos tečnosti (vode) tokom noći? Jer kad se probudi noću joj dam da popije malo vode i zaista lakše zaspi. Da li je moguće rešiti ovaj problem kod ovako male dece? Kako se rešava kod starije dece (naravno mislim na problem te vrste kod zdrave dece)?

    Odgovoreno: 21. 09. 2008.
    • Poštovana,
      Kontrola refleksa noćnog mokrenja uspostavlja se tek u drugoj godini života. Vaša beba je verovatno zdrava, ali možete uraditi kontrolu opšteg nalaza urina i proveriti da možda nema neku urinarnu infekciju i neprijatnost pri mokrenju zbog koje se budi.

Ostavite komentar