1. Pitanje broj: #47030

  Postovani, imam ćerkicu od 4, 5. Od juna do sada imala je 5-6 upala grla. Lečene su antibioticima (panklav, cliacil, klaritromicin. . . .) nije alergična na lekove. Medjutim, poslednja 2-3 puta desilo se da drugi dan davanja leka dobije osip po leđima, ramenima, grudima i tabanima. To traje dan -dva i povuce se. Savetovali su me da ne prekidam terapiju, osim ako reakcija ne bude burnija i osip traje vise dana. Vodila sam je na institut za majku i dete i receno je da je to mozda u sklopu bolesti, da je mozda viroza a ne bakt. Infekcija, mozda preosetljivost na antibiotike ili zasicenje antibioticima (od letos do sada popila je 5-6 bocica raznih antibiotika) . Molim vas za savet da li da je vodim na neka ispitivanja, da li je to nesto bezazleno, kako da postupim. Unapred zahvalna zabrinuta mama!

  Odgovoreno: 06. 12. 2009.

Komentari na pitanje: #47030

  • Branka Matovic 03. 09. 2011.

   Imam sina od 4 godine, koji takoreci od maja ima ipale grla i kasalj. Odnosno tada je i krenuo u vrtic. Pio je mislim sve sirupe od sinacilina do panklava, za elergiju itd. Kao da ne ume da izbaci sljajm, neznamo vise sta da radimo a kasalj ne prestaje.

  • Nina Kirkov 06. 12. 2009.

   Postovani! Moja deca i ja imali smo cestu upalu grla. Nikakvi atibiotici nisu nam pomogli! Jedan kolega mi je predlozio da probam propolis, moram reci hvala mu! Jer sa kapljicama propolisa (koje se dobiju i za malu decu) su nasi problemi izcezli. Srecno

Ostavite komentar