1. Pitanje broj: #43353

    Nasa beba ima 28 dana, grcevi su krenuli od 12 dana i bukvalno ih ima svakog dana skoro po ceo dan, beba zbog njih spava mozda samo sat-sat ipo izmedju podoja. Majka se izmuzava i daje bebi mleko, cini mi se da beba isuvise halapljivo jede zbog cestog bljuckanja i stucanja. Koji je najbolji lek da se makar malo smire grcevi, probali smo 2 vrste kapi, stavljali zagrejanu pelenu na stomacic, masirali stomacic, nista ne pomaze. Molim za pomoc. Hvala unapred. P. S. Majka se izmuzava zbog problema sa bradavicama.

    Odgovoreno: 28. 10. 2009.
    • Poštovani,
      Pri pojavi grčeva kod beba, vrlo je važna i ishrana majke, koja zavisi od njenh energetsdkih potreba i aktivnosti. Majke koje doje mogu da koriste sve namirnice koje ne izazivaju alergiju. Ako u porodici postoj i porodična predispozicija za alergiju potrebno je da ne uzimaju namirnice koje mogui da izazovu alergiju (jagode, čokoladu, kikiriki, maline. .) savetuje se da piju čaj od kamilice, koprive, komorača, jer ta vrsta čajeva podstiče stvaranje mleka, ali je efikasna i kod ublažavanja grčeva, pošto se izbacuju majčinim mlekom. Postoji teza da belančevine iz kravljeg mlejka izazivaju grčeve kod beba, i zato se majkama koje doje ne preporučuju da uzimaju mleko i mlečne proizvode. Majka treba da izbegava da koristi veču količinu kafe, čaja i alkoholnih pića.
      Pozdrav

Komentari na pitanje: #43353

    • Moj komentar - daj te bebi espumisan kapi - moja beba je imala gasove i grceve od 3dana. - a izbegavajte u svojoj ishrani grasak, boraniju, brokoli, crveno voce do godinu ipo dana. Bebi treba vreme kako bi crevna flora pocela da funkcionise.

Ostavite komentar