1. Pitanje broj: #32237

    Poštovani,
    Imam problem sa čukljem na levoj nozi. Zglob je počeo da se deformiše pre, otprilike, 2 godine, a sada mi se sve češće javljaju i bolovi. Bol je oštar i sevajuć, kao da me neko bode iglom kroz zglob. Javljaju se češće i jače dok mirujem. Obično nosim ravnu i širu obuću i ne znam zbog čega je došlo do deformacije. Možda je genetski faktor presudan, pošto otac i očeva sestra imaju isti problem. Moje pitanje je sledeće: da li to može nekim fizikalnim vežbama i nošenjem bandažera da se koriguje, tj. smanji bol (što mi je sada najbitnije) ili je ipak neophodno da se uradi operacija? I ukoliko može vežbama da se sredi, kom lekaru da se obratim, ortopedu ili fizijatru?
    Hvala unapred!

    Odgovoreno: 02. 07. 2009.
    • Poštovana,
      Ukoliko su prisutne smetnje prilikom nošenja obuće najbolje lečenje je hirurgija i korekcija prisutnog deformiteta. Deformitet palca je nasledno oboljenje. Drugi načini lečenja ne mogu dati zadovoljavajuće rezultate.
      S poštovanjem dr Ivan Micić. Pozdrav

Komentari na pitanje: #32237

    • Postovani doktore, molim vas da mi odgovorite u moje pitanje imam 36 godina ima 15 godina od kad trpim bolove u zglob desnog kuka u poslednje vreme nemogu ni spavati ni sjedeti ni kretati se od bolova ortopedi mi preporucuju sto prije operaciju staviti protezu ali meni interesuje da li je bolje sto prije vrsiti operaciju ili cekati u pitanju su moje godine i dali posle operacije mogu se kretati normalno puno se bojim da ne ostanem invalid.

Ostavite komentar