1. Povreda na košarci otkrila stari prelom

    Pitanje broj: #162897

    U prilogu Vam šaljem snimak noge. Moj brat je na košarci 'izvrnuo zglob', nakon što ga je pregledao, ortoped mu je rekao da mora da nosi gips 20 dana i nakon toga da ide na operaciju, jer ima neki stari prelom za koji on i nije znao. Na osnovu snimka, zaključio je da treba da se otkloni neka kost koja se odlomila i sada je to takozvana, 'šetajuća kost'. Interesuje me, Vaše mišljenje. 

    Odgovoreno: 31. 10. 2019.
    • Izuzetno je teško protumačiti  ovakava snimak bez kliničkg pregleda. Potrebno je doci na pregled i onda načiniti procenu  Ako se radi o prelomu baze V metatzarsalne kosti odluku o operativnom lečenju se može doneti tek nakon pregleda i razgovora sa pacijentom.

Komentari na pitanje: #162897

    • Postovani,prije 5mj sam imao otvoreni prelom potkoljenice na 10cm iznad zgloba (pala mi je klizna kapija od 500kg na dio potkoljenice,zgloba i stopala) i imao sam 8 lomova na stopalu,komplikovani prelom obje kosti,i plus slomljena tanja kost na potkoljenici malo ispod koljena.Kako sam dijabeticar tipa 2,a vec nosim 4 spoljna fixatora,sta mislite koliko cu jos morati da nosim fixatore?

Ostavite komentar