1. Pitanje broj: #161760

    Poštovani zovem se Mirjana Nikolić.Imam ćerku od 12godina koja je 26,02,2019 uveče vozila rolere i ujutro nije mogla da stane na gornji deo levog stopala od bolova.Uradjen je rengen i utvrdjeno je da ništa nije polomila.Prepisana joj je fizikalna terapija- struja ali od toga je još više bolelo.Onda je uradjen ultrazvuk stopala i dijagnostifikovan mortonov neurom.Išla je na akupunkturu ali i to joj nije umanjilo bol koji postoji u stanju mirovanja.Zatim je uradjena magnetna rezonanca 25.03.2019 i utvrdjeno napuknuće medijalne sezamoidne kosti stopala sa edemom.Predlozeno joj je mirovanje i štake9 nedelja.Nikakva imobilizacija nije predlozena.Nju i dalje isto boli.Šta da radimo?Molim Vas pomozite. P.S.Već sam Vam pisala ali odgovor ne stize.Molim Vas odgovorite.

    Odgovoreno: 31. 10. 2019.
    • Poštovana gospodjo NIkolić,

      na osnovu  navedenog teško jeverovati da se radi o Morton neuromu, on bi boleo i pre i kasnije, prelom medijalnesezamoidne kosti i dao poboljšanje na terapiju strujom.

      Najverovatnije se radi o artritisu ili inflamaciji  prednjeg luka stopala kao posledica ili obuće rolera ili preopeterećenja u rolerima. 

      Neopgono je da dodjete na pregled sa svim dokumentima.

      S poštovanjem

Ostavite komentar