1. Pitanje broj: #110211

    Postovani. . U nadi da cete mi odgovoriti pisem vam jer mi treba pomoc. . Pre tri godine slomila sam desnu potkolenicu i nosila sam ilizarov aparat 7 meseci. . . Ni danas posle tri godine nista nije lakse. . Cak ponekad imam osecaj kao da ce puci opet. . Problemi mi se desavaju kada duze hodam. . Sto je i danas slucaj presla sam 8 km peske, pa su mi bolovi nesnosljivi. . . Operaciju su mi radili dr vladimir harhaji i vaso kecojevic. . . Zanima me samo da li ce uvek ovako boleti ili ima leka. . Da uradim i to jer ne mogu vise trpiti ponekad se desi da ne mogu da stanem na nogu. . . Unapred zahvalna danica

    Odgovoreno: 03. 01. 2013.
    • Poštovana,
      Činjenica je da su vas operisali vrhunski stručnjaci za ovu oblast i da su skinuli aparat kad je kost pokazala znakova kvalitetnog zarastanja. Bolovi prilikom dužeg hodana mogu da se jave i usled poremeća sistema limfne i venske drenaže. Sama činjenica da sami hodate je već ohrabrujua. Smatram da treba da se ponovo konsultujete sa operaterima, kao da se odradi jedna izdašna fizikalna terapija koja bi vam poboljšala stanje mišića, ligamenata, tetiva, zglobnih kapsula pa i same pokosnice povredjene noge.
      Pozdrav

Komentari na pitanje: #110211

    • Poštovani, 
      vidim da ste odavno pisali. Zanima me da li se kost okoštala i kako i gdje ste se liječili? Moja kćer (9 god,) ima koštanu tvorbu 10 cm -  lijevo rame. Ugradili su joj drenažne vijke u Ljubljani i Lovranu tvrdeći da se radi o solitarnoj cisti. Nešto se kost i bila okoštala. Međutim, jučer na pregledu su nam rekli da je cista opet počela rasti i da je najvjerovatnije aneurizmatska. Borimo se već 3 god. Bez rezultata. Sad smo opet na početku. Bila bih Vam zahvalna za bilo kakve informacije.
      Možete se javiti i porukom na telefon 00385-99-244-44-48

    • Prof. dr Dušan Marić 06. 02. 2013.

      Poštovana cistra gornjeg okrajka humerusa nije retka kod dece. Dijagnoza aneurizmatske koštane ciste se definitivno može postaviti samo biopsijom. Cistični izgled kosti mmože poticati najčešće od obične koštane ciste. Ako se sumnja na aneurizmatsku cistu (abc=aneurysmatic bone cyst) zbog svojih radioloških osobina, potrebno je načiniti biopsiju jer osnovna dif. Dg ove promene j gigantocelularni tumor i oste sa. Na rtg snimku je ključno da se vidi da llij je cista zahvatila hrskavicu rasta. Kod običnih cista i abc nije ali mogu postojati znaci aktivnosti ciste. Za detaljnije molim dodjite na pregled. S postovanjem dr Marić (+381638098966)

    • janković marija 03. 02. 2013.

      Imam jedno pitanje i molim vaš da mi odgovorite. Moj sin (9 god.) povredio je ruku u školi. Nakon snimaka lekari su uočili prisutnost čiste (radi se o desnom ramenu) . Uradili smo i snimanje mr gde je konstatovano da de radi o aneurizmatska koštana čisti, osteoklastomu. Zanima me vaše misljenje.

Ostavite komentar