1. Pitanje broj: #108451

    Imam deformisane palceve na stopalima. Iskrivljeni su u zglobovima na unutra sto mi stvara i problem pri nosenju obuce a i estetski problem. Da li je moguce ispraviti ovaj deformitet, koliko bi trajao oporavak i sta bi podrazumevao?

    Odgovoreno: 17. 12. 2012.
    • Poštovana,
      Najverovatnije se radi o čukljevima (hallux vagus) . U našoj ustanovi ogromnu većinu ovih problema rešavamo perkutanom hirurgijom sa dva mala reza na stopalu do 8mm. Operacija može da se radi i u lokalnoj anesteziji, ide se kući odmah, nosi se specijalna obuća i zavoji 4-6 nedelja. Oporavak podrazumeva hod ali bez dugotrajnog oslonca na nogu pod kontrolom stručnog lica.
      Pozdrav

Komentari na pitanje: #108451

    • Imam problema sa palcevima na nogama. Palcevi cu iskrivljeni prema kaziprstu i kad spojim stopala izmedju palceva je razmak od 45 stepeni. . Kako to da resim???

    • Postovani, znam kako izgledaju cukljevi, medjutim moji palcevi su krivi u zglobu koji je ispod nokta a ne u zglobu koji spaja stopalo i palac. Da li je to takodje cukalj? Da li je predlog lecenja isti i kome bi trebalo da se obratim? Zivim u beogradu. Hvala!

Ostavite komentar