1. Pitanje broj: #142196

    Poštovani, moj sin trenira rukomet i za vreme jedne utakmice povredio je levo koleno. Urađen mu je mri. Nalaz je sledeći: zglobna efuzija. Patela fiziološki pozicionirana. Retinakulumi i tendoni bey intrasupstancijalne izmene signala, očuvanog kontinuiteta. Acl rupturiran u proskimalnoj trećini. Evidentni i sekundarni mrkriterijumi-anteriorna translacija tibije i smanjena angulacija pcl. Mcl i lcl, uredne prezentacije. Prikazane meniskalne strukture očuvanog integriteta. Difuzna zona povišenog signala koja odgovara koštanoj modrici u lateralnom kondilu femura. Molim vas za mišljenje i koliko je dug oporavak. Hvala

    Odgovoreno: 24. 11. 2015.
    • Poštovana,
      U nalazu postoje elementi povrede kolena, u smislu izliva ali i sumnjiva povreda ligamentarnih struktura. Potrebno je pravilno lecenje povrede, a pored nmr nalaza za potvrdu povrede ligamentarnih struktura potreban je i relevantan pregled u vidu testiranja ligamentarne stabilnosti kolenog zgoba. U rukomentnom sportu se, inace, koleno najcesce i najteze povredjuje/pored ostalih povredza koje su odraz sporta koji je kontaktni.
      na pregled u nasu instituciju mozete doci utorkom i cetvrtkom pre podne (oko 11h) .
      sa kvalifikaciom tezine povrede sledi i nastavak savetovanog lecenja.
      dr vojislav basara, alfamedic, beograd.
      Pozdrav

Komentari na pitanje: #142196

    • ljubisa milosavljevic 26. 09. 2016.

      Moja cerkica ima okrenuta stopala na spoljnu stranu  i to je ustanovljeno pre dve nedelje. Odmah smo krenuli na fizikalnu terapiju. Da li se to pomoću vežbe ispravlja i za koje vreme? Ćerka mi ima skoro tri mesesca, da li ima mesta za paniku?

Ostavite komentar