1. Povreda kolena

  Pitanje broj: #151814

  Poštovani, 

  Prije mjesec dana sam povrijedila koljeno na treningu. Kada sam otišla u Urgentni, rekli su da je podliv i stavili su mi longetu. Takodje su mi rekli da nema preloma. Kada sam makla longetu osjećala sam baš puno bolova u koljenu, osjećala sam jaki bol sa spoljašnje strane (u pitanju je desno koljeno). Nekoliko dana kasnije nisam mogla bolove da trpim i otišli smo kod jednog čovjeka koji vraća uganuća. On mi je odmah vratio koljeno i odmah sam mogla da hodam, bez puno bolova. Išla sam 3 sedmice na fizikalne terapije, i rečeno mi je da radim vježbe i da mogu da počnem sa treningom, da počnem lagano da trčim. 
  Prije dva dana počela je kiša i meni se javio opet taj bol sa spoljašnje strane, i kad pokušam skroz da ispružim nogu, baš me boli. Šta je to što me boli i da li je opasno?

  Odgovoreno: 23. 04. 2017.
  • Poštovana,

   Liči na povredu spoljašnjeg ligamenta. To je često sporedni efekat jednog uganuća. Prilagodite vežbe Vašoj situaciji. Uzimajte lekove protiv bolova dok imate bolove. Ako i u daljem toku imate još uvek nesnosne bolove, uradite onda mrt kolena. U principu terapija je tu skoro uvek konzervativna.

   Pozdrav

Ostavite komentar