1. Upala prsta - terapija i lečenje

  Pitanje broj: #155626

  Poštovani, 

  Pre par dana mi se mali prst na ruci upalio, tj. upalio se deo kod korena nokta. Pocrveneo je, a ponekad se pojavljuje i gnoj. Kupio sam kremu Gentamicin kojom tretiram nokat. 
  Da li ima potrebe za kratkom hirurškom intervencijom, koju bih izbegao, ili je oporavak moguć i bez toga? 

  Odgovoreno: 03. 02. 2018.
  • Poštovani,

   Morate se obratiti Vasem lekaru jer vam je potrebna antibiotska terapija kao i adekvatno previjanje. Najverovatnije će doći do poboljšanja nakon uvođenja antibiotske terapije tako da hirurska obrada neće biti potrebna. Ipak ako se ovo stanje i dalje održava ili pogoršava biće Vam potrebna i konsultacija hirurga.
   Stojim Vam na raspolaganju za sva dodatna pitanja.

   Pozdrav,

Komentari na pitanje: #155626

  • Na sam poslu isekla prst na mašinu. Prst je ušivan, sada zarastao ali otok i bol uvek prisitni. Boli me i svrbi nikako otok da skinem, što je najgore prst ukočen, ne može se saviti. Pa zelim savet, kako ukloniti otok.

  • Poštovani, da li bi mogli da mi date savet kod kog doktora da idem, neurologa, ortopeda, vaskularnog lekara...?

   Problem: poslednjih par meseci me boli prst do palca na desnom stopalu ( a ponekad I srednji prst), bol je Ili oštra - iznenadna kao da mi vatra Ili kiselina prostruji kroz prst Ili je tupa bol. Peče me što duže traje. Prst mi nije nadut, niti spolja ima ikakavih promena. Bila sam kod reumatologa i ultrazvuk mi je u redu. Šta bi to moglo biti i gde dalje da idem da tražim pomoć ? Imam problem svaki dan, nepodnošljivo je. Hvala unapred.

  • Biserka Ostojic 01. 02. 2024.

   Poštovani, na nožnom palcu oko noge zacrvenilo se i pomalo gnoj curi kad stiskam, šta da radim? Jedan dio nokta se suši.

  • Poštovani, naduo mi se prst na ruci oko nokta, samo sa jedne strane i boli me. Kako da rešim taj problem?

  • Pre dve godine mi je izašla kao bradavica na kažiprstu koju sam skinula alfa beta filmom, zatim mi je izašla opet, pa sam išla kod dermatologa u Džordža Vašingtona, oni su mi prskali tečni azot, ali se isto skidalo samo površinski i više država nije imala tečnog azota. Skoro mi je apotekarka rekla da treba da potrošim alfa beta filter, a ne samo 5 dana da mažem, nego i da nastavim kad se skine i površinski jer mi ne dublje i veće sada. Mažem već 6 dana i osušilo mi se malo, pre me nije bolelo sad mi je pocrveneo i naduo se i deo oko korena nokta. Ako pokušam da malo pomerim bradavicu ilo kako god se zvalo pomera mi se i taj naduti deo. Imate li savet?

  • Poštovani, mojoj ćerki od nepunih 14 godina je nateklo područje iznad nožnog palca, crveno je i boli na dodir. Bočno uz nokat, u ploči ima malo gnoja. Mi smo spirali hidrogenom. Nije joj bolje. Molim vas za savet. Hvala unapred.

  • Postovani, otekao mi je srednji prst u srednjem delu jedva ga savijam (uz bolove) sta da radim?

  • Poštovanje. Detetu je podgnojio pre na nožnom palcu,tačnije kod korena nokta. Bilo je gnoja, sada je otečeno i crveno. Ispitano hidrogenom i mažemo gentamicin kremu. Ispod nokta je žuto. Nema efekta. I oko nokta je kao zadebljanja koža,odnosno krasta. Bilo je i krvi. U pitanju je dete 10god. Molim Vas za vas savet i predlog. Hvala.

  • Pre par dana mi je pocrveneo i zagnojio deo kod zanoktice na prstu ruke koristim gentamicin mast . Kako da eliminisem gnoj iz prsta

  • Imam jedno pitanja pray na rico kod zanoktice mi se upalilo I naduo I pocrvenelo po malo curi gnoj cim bih mogla to da ispiram

Ostavite komentar