1. Ispucale bradavice tokom dojenja

  Pitanje broj: #150865

  Postovani,

  Pitala bih Vas u ime svoje kćerke. Porodilja je sa bebom od 6 nedelja koja je super beba i voli da je majka doji. Ali mati joj ima veoma velik problem sa bradavicama, ragadama. Obe bradavice su joj ispucale i po malo i krvare. Uglavnom ih je mazala sa Lanolinom, zatim sa Pantenol kremom, sušila ih je u početku ali joj to ne prija. Položaj bebe pri dojenju je u početku bio u ležećem stavu sada je već dobar. Majka bi htela i dalje da doji svoju bebu ali su bolovi baš preveliki. Da li možete da im date savet? 
  Srdačan pozdrav i hvala.

  Odgovoreno: 22. 02. 2017.
  • Poštovana,

   Mogu Vam savetovati samo da kćerka bude uporna i nastavi mazati Lanolin, i jedino što može je da, na žalost, istrpi bolove dok ragade ne prođu. Mora stalno raditi na pravilnom položaju bebe prilikom dojenja. Dojenje bi trebalo obustaviti jedino u slučaju pojave infekcije, zapaljenja dojki odnosno mastitisa.

   Pozdrav

Komentari na pitanje: #150865

  • Poštovanje, 
   imala sam taj problem i rešila sam ga silikonskim bradavicama. Koristila sam ih par dana i uporedo mazala lanolin i ragade su se sredile, bradavice nisu krvarile više. Sada je dojenje pesma: ) 
   Pozdrav!

Ostavite komentar