1. Pitanje broj: #138289

    Pozdrav. Imam pitanje oko crnih podocnjaka. Pojavili su se pre 2 godine i ne mogu ih se resiti. Ceo region oko ociju je veoma crn, sto je najvise vidljivo ispod samih ociju. Spavam dovoljno, ne pusim niti pijem, bolujem od hipoterioze koja je kontrolisana lekovima, zbog prirode posla sedim 8 sati ispred kompjutera a i kada dodjem kuci cesto gledam u ekran laptopa ili tv-a. Slabo se krecem i imam oko 20kg viska. Cesto popijem i neko gazirano pice. Niko u porodici nema slican problem tako da nije genetski. Sta bi moglo da bude uzrok ovoj pojavi? Hvala!

    Odgovoreno: 13. 07. 2015.
    • Poštovani,
      Jedan od uzroka tamnih podočnjaka može biti i smanjena vrednost serumskog gvožđa, odnosno anemija, poremećaj rada bubrega. Isti se mogu javiti i zbog dugog boravka ispred ekrana tv, kompijutera, fizičke neaktivnosti.
      pošto ste naveli da imate hipotireozu i 20 kg viška, savet bi bio da uradite osnovne biohemijske analize (kks, serumsko gvožđe, feritin, lipidogram, hepatogram, urea, kreatinin, glikemija kao i kontrola tireoidnih hormona) i da se sa navedenim rezultatima javite na opšti pregled.
      Pozdrav

Ostavite komentar