1. Pitanje broj: #167745

  Vec treci dan imam temperatutu, neke stezajuce bolove u grudima i blag kasljaj, ne znam da li je neka upala upitanju ili je neki drugi problem. Uz to imam i osecaj da mi je teska glava i stezanje oko grla. Kome da se obratim sada kad vec ne mogu do lekara? Koga da pitam za savet, da li mi vi mozete dati neki savet sta da radim u ovoj situaciji

  Odgovoreno: 01. 04. 2020.
  • Poštovana,

   S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju i vanredno stanje, imam par pitanja za Vas.

   Da li ste bili u kontaktu s nekim kome je potvrđen aktuelni korona virus (covid-19)?

   Ukoliko jeste, potrebno je da javiti se nadležnoj epidemiološkoj službi ili na broj 19819, kako bi Vas oni dalje uputili gde je potrebno. Takođe, potrebno je poštujete sve preporučene i potrebne mere : samoizolacija,  korišćenje zaštitne maske, često i temeljno pranje ruku toplo vodom i sapunom, korišćenje maramice prilikom kijanja i kašljanja. 

   Takođe, ne savetuje se samoinicijativno koriščenje lekova kao što su Brufen (ibuprofen) i antibiotici. 

   Na ovom linku https://www.e-zdravlje.gov.rs/landing/ možete uraditi test samoprocene i dobiti smernice o daljem postupanju. 

   Za dalja pitanja Vam stojim na raspolaganju.

   dr M. Nikolić

    

    

    

Komentari na pitanje: #167745

  • Milica Zivkovic 01. 04. 2020.

   Nisam bila ni sa kim u kontaktu ovih dana. Vec Treci dan mi se opet javlja temperatura, osetljiv kasalj, bolovi u grlu i stezajuci bol u grudima. Ne znam kome da se obratim u ovom slucaju.

Ostavite komentar