1. Pitanje broj: #166990

    Zdravo, imam jedno pitanje koje me bas muci. Porodila sam se pre godinu dana, dojila sam 5 meseci, kada sam bila u porodilistu dobila sam upale i upalio se taj mlecni kanal bio je kao kamen tj u dojci se pojavio kao neki cvoric tvrdo receno mi je da masiram non stop, stavljam kupus i razbijam ga tako. Medjutim on jeste razbijen skroz ali je ostalo malo idalje kod bradavice gde je i bio. Posle godinu dana on se meni pojavi svaki put pred menstrualni ciklus i boli tvrdo je i malo nalazi se kod bradavice cim menstruacija prodje on nestane. Sta to moze biti i kako da se resim toga? Nisam isla na pregled, tj to je taj zapusen koji ja nisam skroz razbila rukama ako me razumete. Dajte mi neki savet. Hvala unaprzd

    Odgovoreno: 01. 04. 2020.
    • Poštovana, 

      Bol koji se javlja pred menstrualni ciklus može biti hormonski uzrokovan. To nije ništa opasno, i urgentno, tako da bih savetovala da kad se završi vanredno stanje u našoj zemlji odete kod Vašeg lekara opšte prakse kako biste uradili neophodne analize-polni hormoni, kks sa lf i ostale laboratorijske analize. Takođe, bilo bi poželjno uraditi i ultrazvuk obe dojke i uporediti nalaz sa nekim starim ukoliko ga imate. Kad prikupite sve nalaze, savetujem i pregled ginekologa radi definitivnog rešavanja vašeg problema. 

      Možda je najbolje ultrazvuk dojki uraditi u toj bolnoj fazi, kada je čvor palpabilan. 

      Ponavljam, sve to kada se vanredno stanje završi, zbog Vaše bezbednosti, i bezbednosti Vaše porodice. Do tada, hvala što ostajete kod kuće!

      Pozdrav

      dr M. Nikolić

Ostavite komentar