1. Pitanje broj: #196900

    Poštovani, bila bih vam najiskrenije zahvalna u ime svoje dece koja svaki put strahuju da li će ima majka preživeti ili ne. Suviše su mala i smatram da će to ostaviti velike posledice na njima. Već deset godina unazad imam problem sa ,,epilepsijom,,. Najpre je doktor to zvao ,,kriza svesti komicijalne prirode,,. pa onda ,,epilepsia non specifikata,,. da bi na kraju juče rekao da je u stvari to diskretni znaci hipokampalne skleroze levo. Lek koji pijem od samog početka je Lamictal dok ostala dva leka kao dodatna terapija su više puta menjana. Napadi su ipak prisutni više puta mesečno. Zadnjih nedelju dana su bila dva velika napada posle kojih sto posto sigurna da ostala dva leka koja pijem bi trebala da mi se promene. Posledice su vidljive najpre opekotine da bi na kraju kada je juče došla hitna ostavila crvenilo. Ujedno da naglasim da je i prisutna bila policija. Strah je veliki prisutan jer očigledno nije prava terapija ili možda čak šta više nije pravi doktor. Ako sam imalo uspela da pojasnim problem koji imam, pomozite mi molim vas da pronadjem pravu terapiju. Unapred zahvalna, Biljana

    Odgovoreno: 12. 04. 2022.
    • Poštovana Biljana,

       

      ukoliko imate hipokampalnu sklerozu, to može biti farmakorezistentna epilepsija (teško se kontroliše lekovima). Potrebno je više lekova u visokim dozama.

      Javite se na redovnu kontrolu neurologu. Ako on proceni, možda budete kandidat za prehiruršku evaluaciju i eventualnu operaciju.

       

      Srdačan pozdrav

Ostavite komentar