1. Pitanje broj: #62207

    Postovani gospodine doktore, pre svega zeleo bih da vas pohvalim sto odgovarate svim ljudima na razna pitanja vezana za neurohirurgiju. Mislim da ste veoma fer i korektni, a i verujte mi da svaki vid podrske ili vaseg misljenja puno znaci ljudima koji postavljaju pitanja. Moja majka je rodjena 1965. Godine i ima velikih problema sa kicmom. U pitanju je diskus-hernia l4 i l5 prsljenovi konkretno. Pokusala je sa svim mogucim terapijama, pila lekove, primala injekcije, odlazila kod "nadri lekara" ali na zalost nista joj nije pomoglo. Na kraju je otisla na operaciju u novembru 2008. Godine na klinicki centar u beogradu. Izvesni gospodin doktor jokovic je radio operaciju, a o njemu smo pre njenog odlaska culi samo reci hvale. Verovatno i jeste tako, ne zelim puno da ulazim u neciju strucnost, postoje ljudi koji su za to zaduzeni. Medjutim da ne menjam temu. . . Operacija je bila "uspesna", ali nakon mesec dana bol se ponovo vratio. I opet sve iz pocetka. . . Terapije, lekovi, injekcije. . . . Ne mogavsi vise da trpi bol stupila je u kontakt sa doktorom savicem, neurohirurgom sa banjice (vma) . Verujem da znate o kome vam pricam jer je i on jedan od najvecih strucnjaka u nasoj zemlji. Operisana je po drugi put. Ponovo operacija "uspesna" po njegovoj prici. Nakon 6-7 meseci bolovi se ponovo vracaju, sada veci nego ranije. Najvece opterecenje oseca u predelu levog kuka i leve noge. Jak bol i trnenje noge, kao i hladno stopalo su glavni simptomi. Seli smo u auto i otisli u beograd na kontrolu. Opet na banjicu kod istog doktora. Po pregledu sva tri snimka sa magnetne rezonance (pre i posle operacija) gospodin je hladnokrvno rekao da mora i treci put da se radi operacija po istom rezu ne zelevsi da prizna svoju gresku iako je evidentno da je lose uradjena revizija diskusa. E sada postovani, zelim da vas pitam kao dete jedne zene i majke koja ima 45. Godina koliko je ta naredna operacija opasna po nju i njeno zdravlje i da li moze da se iskomplikuje nesto, konkretno mislim na karcinom jer znam da nije preporucljivo seci ranu vise puta po istom rezu. Ja imam 23 godine i zivim u uzicu sa majkom i ocem. Oprostite mi sto sam bio ovako opsiran i "dosadan" ali vas molim da me shvatite jer mi je veoma stalo do njenog zdravlja i oporavka. Voleo bih da cujem vase misljenje o svemu ovome jer smatram da ste kompetentni za odgovor zbog toga sto ste neurohirurgiji posvetili svoj zivot.

    Odgovoreno: 01. 06. 2010.
    • Poštovani,
      Opasnost od razvoja tumora na mestu više operacija nije realna i ne bih o tome brinuo. Što se tiče mišljenja o konkretnom slučaju zaista, i pored obimnog pisma, nema dovoljno informacija. Slučaj je očigledno kompleksan.
      Pozdrav

Komentari na pitanje: #62207

    • Slavica panovic 01. 06. 2010.

      Da, upravu ste, nisam vam dao dovoljno informacija vezanih za slucaj moje majke, ali ono sto me je najvise zanimalo jeste pitanje na koje sam dobio vas odgovor. Hvala vam!

Ostavite komentar