1. Pitanje broj: #65723

    Imam sina 3 ipo godine za sada govori pojedine reci kao sto su mama, baba, dada, a psa zove vaga. Krenuli smo kod logopeda i za sada nema napretka do sada smo bili 9 casova. Doktorka kaze da nemoze s njim da radi jer nece da saradjuje. On sve razume i vrlo je bistar. Kada se igra sa decom koristi neki svoj jezik i svi ga savrseno razumeju. Doktorka nam preporucuje da odemo kod psihologa. Nije imao udaraca u glavu, nije nikada gubio svest i dobro cuje

    Odgovoreno: 01. 08. 2010.
    • Poštovana,
      Prvo, i ono što je i najvažnije, logopedski tretman vam nije isto što i časovi vožnje u auto školi. Tamo uplatite 40 časova, izvozate ih i naučite da vozite. Ovo je proces koji traje, zavisi od mnogo stvari - iskustva i znanja logopeda, motivisanosti deteta, stepena njegovog sazrevanja, vaše motivisanosti i vašeg rada sa detetom kod kuće. Sve to je bitno. Zato ne postoje dva ista tretmana.
      treba da odete i do psihologa, sa tim se slažem. Motivacija i saradnja deteta zavise i od logopeda (koliko on uspeva da zainteresuje dete za saradnju) , ali u velikoj meri i od vas kao roditelja. Ako vi negodujete, ako mrzovoljni odlazite na terapije, negativno komentarišete rad, dete će se isto tako ponašati.
      Pozdrav

Ostavite komentar