1. Pitanje broj: #28434

    Zdravo!
    Ja sam već od vas dobila odgovor za moj problem sa govorom, pisala sam vam već da sam iz Kotora i da od svoje 5.godine mucam, da mi nije urođeno. Savjetovali ste mi da dođem u Beogradu u Zavodu za psihofiziološke poremećaje i govornu patologiju (Kralja Milutina 52). Vama hvala na savjetu. Interesuje me i vaše mišljenje o privatnoj ordinaciji  Bavaros, (Bora i Mirjana Stoilković).
    Unaprijed hvala.

    Odgovoreno: 08. 05. 2009.
    • Poštovana,
      Biću jako kratka, ali i iskrena - ne, nikako. Zamislite da imate npr bolove u leđima jedan duži vremenski period, i dođete kod jednog lekara koji vam kaže da će vas za 20-30 minuta osloboditi bola i da više nikada nećete imati probleme sa leđima - da li biste mu poverovali? Mucanje je multidisciplinarni problem i zahteva multidisciplinarni pristup. U zavodu u timu rade zajedno logopedi i psiholozi i uče vas tehnikama prevazilaženja kritičnih situacija (kod vas je to javljanje na telefon, kod nekog drugog odgovaranje na času. Situacija je bezbroj jer je svako od nas jedinstven i poseban). Upoznata sam sa principom rada te privatne ordinacije i ne podržavam ga.
      Pozdrav

Komentari na pitanje: #28434

    • Potpuno se slažem. Metod im se zasniva na dubokom disanju i autosugestiji i istina u početku ti je bolje gotovo da pestaneš da mucaš ali ubrzo se vratiš u surovu realnost. U svakom slučaju ne uzimaju mnogo para ali te obrađuju s nekim pričama o potpunom smirenju itd. Čak sam ubeđen i da su neka vrsta sekte jer dele neke letke sa istočnjačkom sadržinom

Ostavite komentar