1. Pitanje broj: #169380

    Imam 21 godinu. Imam problem sa pricanjem, pa otprilike od neke moje 15-16. godine. Do tada je sve bilo uredno i kako treba. Desile su mi se neke teze stvari u tom periodu, i od tada imam sledeci problem. Ne mogu kako treba da sastavim recenicu, na svake dve reci kazem uzrecicu "ovaj" i recenica mi traje citavu vecnost. Obrazovala sam se sa najvisim ocenama, naucila dva jezika, ali problem imam samo na maternjem. Nekada u drustvu bih radije ucutala nego sto bih pokusala da izgovorim jednu recenicu, jer to ne bi zvucalo kako treba. Kada hocu da kazem 2 reci desi se da 2 reci spojim i kasem neku rec koja ne postoji, npr dve misli mi se vrte u glavi i ja ih spojim u jednoj reci. Cesto nema smisla sto kazem. Kome da se obratim i sta da radim, hvala unapred

    Odgovoreno: 07. 05. 2020.
    • Poštovana,

      Jasno mi je da vam govor predstavlja veliki problem. I da zbog poteškoća u govoru nastaju i drugi, novi problemi. Moj savet vam je da se javite logopedu koji ce uraditi analizu vašeg govora. I na osnovu toga napraviti plan korekcije. Ali bih vam preporučila i psihologa zbog dešavanja koje ste pomenuli da ste imali s 15-16 godina. Smatram da ova dva stručnjaka treba da rade u timu sa zajedničkim ciljem - da vam se pomogne.

      Smatram da ste najvažniji korak već preduzeli, potražili ste savet. Samo nastavite, i sigurna sam da ćete problem rešiti.

      Pozdrav

Komentari na pitanje: #169380

    • Poštovana Dr Vukotic, hvala Vam puno na odgovoru! Da li mi Vi predlažete neke vežbe ili nešto konkretno? Pozdrav

Ostavite komentar