1. Pitanje broj: #35024

    Poštovana,
    Imam 15 god. A bubuljice imam 4 god. Izlaze mi na svim mogućim mestima ali najviše i najgore je na licu. Prvo sam koristio neki tečni kiseonik zatim sam išao 1 god. kod kozmetičara, pa sam mazao limun i još neke babske lekove ali sve to bez ikakvog rezultata. Pre 6 meseci sam otišao na vma kod dermatologa bio sam kod jednog, pa kod drugog i te terapije mi nisu nimalo pomogle čak je bilo i malo gore, čak sam od prepisanog dovicina dobio i kandidu. Zbog bubuljica sam bukvalno u depresiji izbegavam da izlazim sa društvom, sada trenutno mažem neki Losion koji mi je preporučila dr. ginekolog i malo je bolje ali samo uspeva da isuši neku manju a one upaljene prolaze tek za par dana a za to vreme ja hoću da poludim. Razlika od pre 4 god. i sad je ta što sam tada imao sitnije a više bubuljica, a sada imam manje ali mnogo krupnije. Da li možete da mi kažete neki preparat koji će ih trajno uništiti, ili preporučiti nekog dermatologa koji se stvarno razume u bubuljice. Gledao sam na tv-u reklamu za preparate nekog dermatologa dr. Milojevića i svi se hvale da im je pomoglo pa bih Vas zamolio za savet.
    Hvala unapred

    Odgovoreno: 23. 08. 2009.
    • Poštovani,
      Sa petnaest godina ne možete očekivati da akne (" bubuljice") nestanu preko noći morate niti strpljivi, ne postoje čarobni lekovi koji ih uklanjaju jednom zauvek, morate biti uporni i redovno koristiti terapiju. Verujem da možete da nađete doktora sa kojim ćete uspostaviti kontakt i imati poverenje u njegove savete. Nemojte se lečiti bapskim lekovima, možete samo napraviti veću štetu. Pokušajte da se javite dr Mirjani Milinković, sa instituta za dermatovenerologiju u Beogradu.
      Pozdrav

Komentari na pitanje: #35024

    • Ja sam postavio komentar ali ga vi niste objavili. Cenzura? Svaka vam cast. Zasto?

    • Predlažem da ne jedeš hranu koja sadrži veštačke boje, zaslađivače i slično: žvake, koka kolu, sokove, salame, paštete itd. Izbegavaj masno i pij što više čiste vode: oko 4dl na 10kg telesne mase. Znači ako imaš 50kg treba da popiješ dnevno 2l vode, a ako imaš 70kg treba ti 2. 8l vode. Ako se više znojiš, trebaće ti još više vode. U vodu se ne računaju sokovi, kafe i slično. Samo čista voda i čajevi.

Ostavite komentar