1. Pitanje broj: #27949

    Poštovani,
    želeo bih da Vas pitam da li je normalno da mi je je ostao herpes na usni još od početka Februara kada sam ujedno imao i poslednju upalu grla. Mazao sam aciklovar već duže vreme ali je ožiljak je ostao. Inače ove zime sam imao česte prehlade, sada se osećam sasvim dobro ali i dalje mi je ostao ožiljak na usni.
    Pozdrav

    Odgovoreno: 01. 05. 2009.
    • Poštovani,
      herpes na usni (tzv herpes simplex) je vrlo česta infekcija. Posle prvog kontakta sa virusom (obično u ranom detinjstvu) svi mi nosimo virus u sebi, a on iskoristi priliku kada je odbrana našeg organizma oslabljena iz bilo kojih razloga da se ponovo pojavi. Ukoliko je promena vrlo burna može ostaviti ožiljak na mestu promene. Ako su ove promene učestale možete pokušati sa tabletama aciclovir.
      Pozdrav

Ostavite komentar