1. Pitanje broj: #27769

    Poštovana,
    U nadi da će neko moći da mi odgovori na problem koji me muči od 10. decembra 2008. Zapravo tada sam poslednji put imao odnos sa curom sa kojom sam se povremeno viđao tokom cele 2008. Posle 5-6 dana su mi se javili svi simptomi koji korespondiraju hlamidiji (mada ja tada nisam znao da ta bolest uopšte i postoji i da mi je dotična to lepo i uredno "poklonila"). Dakle, svrab duboko u unutrašnjosti penisa (kao i neke mikro fisure-kao da sam se ležerno ogrebao, crvenilo, otok sa jedne i druge strane, tik uz rupicu gde piškim) bistri iscedak pri jutarnjem mokrenju, peckanje i kad  kao da mi armija mrava projuri kroz seksualni organ i par puta ga izdrma. Čekao sam mesec dana u nadi da će proći, rekao sam to svom doktoru opšte prakse koji mi je prepisao neke kremice za gljivice ali od boljitka ništa. Onda sam odlučio da zakažem kod urologa koji me je pregledao i poslao kod specijaliste za seksualno infektivne bolesti. Tamo sam uradio sve moguće testove, sve moguće infektivne bolesti (i putem krvi i putem mokraće pcr) i pronašli su mi hlamidiju. Shodno tome prvi tretman zithromax 250 mg (azithromycine), 4 tablete koje sam popio istovremeno (single shot). Posle 4-5 dana nestao je svrab, iscedak i peckanje pri mokrenju ali otok, crvenilo i mikro fisure su ostale. Posle mesec dana sam ponovo uradio test na hlamidiju i bio je pozitivan. Drugi tretman doxycycline 100 mg (tetraciklini) 21 dan. Ispio sam terapiju i čekao mesec dana da ponovo uradim test na hlamidiju. 6 aprila sam dobio pcr rezultat koji je konačno bio negativan. U međuvremenu 13 aprila sam posetio Srbiju. Iskoristio sam odmor i uradio test urine, urino kulturu, analizu krvi, spermogram, bris uretre (sumnjao sam na trihomonas vaginalis - koji mi nije nađen). Kako god, posle kompletnog testiranja nije mi nađena ni jedna bakterija i svi rezultati su normalni. Ipak, ono što me zabrinjava je otok i crvenilo (2 crtice kao ogrebotine - koje nikako da zarastu) koje i dalje imam na penisu (samo oko rupice - prosto kao da su mi usnice natekle i spustile se). Ujutru imam utisak da će bešika da mi pukne koliko mi se piški (što ranije, dok nisam imao bakteriju uopšte nije bio slučaj). Takođe ponekad mi se čini da imam i težinu u desnom testisu. Plašim se da nisam navukao uretritis. S vremena na vreme osećam i neku blagu toplotu i nešto kao ležerno pulsiranje na rupici (kao da mi neka blaga struja dotakne uretru). S vremna na vreme imam poteškoće da počnem da uriniram, posle sve ide normalno i mlaz je normalnog inteziteta. Dermatolog-venerolog iz Srbije mi je rekao da su to posledice infekcije. Prepisao mi je neku vitaminsku kremu za noć i daktanol kremu 2x dnevno, kao i neke tablete koje ublažavaju zapaljenske procese (chymoral i diklofenak). Ne mogu da ih pijem jer me od njih smrtonosno boli želudac. Koristio sam ih samo 2 dana a prepisane su mi 7 dana. Šta činiti? Da li sam se izlečio od hlamidije? Da li sam navukao uretritis? Da li će mi se penis vratiti u normalno stanje i otok i crvenilo konačno nestati? Koliko je vremena potrebno za to?
    Hvala unapred skroz sam pogubljen i uplašen

    Odgovoreno: 01. 05. 2009.

Ostavite komentar