1. Dermografizam

  Pitanje broj: #154727

  Imam 21 godinu, a pre 7-8 godina iz čista mira sam dobila osip u vidu koprivnjače, slično tome. Od tada do dana današnjeg ja imam problem sa tim. Ne javlja se svaki dan, ali svaki 4. ili 5. dan i to tako svrbi dok ne popijem tabletu aerius, ranije sam pila xyzal koji mi nije odgovarao zbog srčanih aritmija. Osip ne izlazi od same alergije vec od grebanja noktima, ponekad je dovoljno da povučem noktom i ostane mi linija koja je crvena i ispupčena, time sam otkrila da mogu ispisati noktom neku reč i ona ostaje i nestaje za 15-30 minuta. Pre par godina sam bila na alergološkom testu gde se ispostavilo da sam na sve moguće alergična, čak i na nervnoj bazi, ali se završilo samo na leku aerius. Zanima me Vaše mišljenje, šta bi to moglo biti i šta da uradim? Hvala, pozdrav.

  Odgovoreno: 08. 12. 2017.
  • Poštovana,
   Osnova Vašeg problema jeste alergijske prirode a sama reakcija Vaše kože se naziva dermografizam, potrebno je da se obratite dermatologu koji se uže specijalistički bavi bolestima u čijoj je osnovi atopična konstitucija. Dobro je što ste uradili alergološke testove, možete obaviti i konsultativni pregled alergologa sa tim nalazima, ali možete očekivati simtomatoločku terapiju uz izbegavanje potvrđenih alergena, ali ne i potpuno izlečenje.
   Pozdrav

Komentari na pitanje: #154727

  • Pozdrav! Imam problem sa koprivljacom vec 4 nedelja javlja mi se samo nocu, od 9 uvece i povlaci se u podne oko 1 pijem tablete NIXAR, izlazi mi po celom telu i imam mucnine u stomaku, nisam radio alergo test ali sam bio na kozno rekli su mi da ne mogu tacno da mi kazu od cega mi izlazi, dali mi ovaj lek i krecno mleko, tri dana sam primao terapije za to vreme mi nije izlazilo ali cim sam prestao odma mi se ponovo pojavilo... Dali imate neko resenje za mene. Hvala unapred

Ostavite komentar