1. Pitanje broj: #4621

  Ako mi mozete reci kako da se resim PEARLY PENILE PAPULES svoga  penisa. Ne bih zeleo to da vise imam jel mi pomalo smeta jer imam 23 godine I student sam…hvala unapred

  Odgovoreno: 25. 04. 2008.
  • Pearly penile papules (PPP) su krajnje bezopasan fizioloski fenomen  koji se javlja kod velikog broja muskaraca(8 do 48%).Obicno se javljaju izmedju 20 i 40 e godine mada se mogu javiti i kod mladjih.Promene vremenom postaju sve manje upadljive.Tacan razlog i mehanizam njihovog pojavljivanja nije poznat.Benigne su prirode ,asimptomatske su ali njihova pojava izaziva nemir kod pacijenata.Pojava PPP nema nikakve veze sa seksualnom aktivnoscu,infektivnim agensima niti sa licnom higijenom.Uklanjanje nije neophodno,pacijenti to zahtevaju iz cisto kozmetskih razloga.Na raspolaganju su konvencionalna hiruska ekscizija,elektroterapija,ablacija C02 laserom,misljenja oko krio terapije tecnim azotom su podeljena. . .Terapija podofilinom nije delotvorna.
   dr Zorana Zlatanovic
   dermatovenerolog

Komentari na pitanje: #4621

  • Ako bi mogli da me uputite na medicinsku ustanovu gde bi mogao da otklonim ppp, uzasno mi smetaju i resio bih se njih sto pre je moguce. . . Cuo sam da su tretmani jako skupi, pa ako bi mogli da mi bar priblizno kazete i koje su cene. . . Unapred vam hvala.

Ostavite komentar