1. Pitanje broj: #168092

  Poštovani, S obzirom na to da je vanredno stanje, da u mestu gde živim dermatolog dolazi jednom u tri nedelje i da imam bebu, želela bih da Vam objasnim moj problem. Iznad leve dojke imam crvenkasti mladež ili angiom, nisam baš sigurna kako se zove stručno. Ispupčen je, pa mislim da sam ga nekako iziritirala. Malo je prokrvario, tačkica krvi i sad je taj deo pocrneo. Malo boli na dodir, kao ubod. U prilogu se nalazi slika. Znam da mi Vi ovako ne možete reći mnogo i da bi trebalo da odem lekaru, ali možete li mi reći da li je ovo opasno i da li moram hitno kod lekara ili mogu sačekati da prođe epidemija? I da li bih mogla još više da ga iziritiram tuširanjem? Hvala Vam unapred. S poštovanjem, Katarina

  Odgovoreno: 11. 04. 2020.
  • Poštovana, 

   u pitanju je hemangiom. Moguće je da ste fizički oštetili promenu, da je malo krvarila i onda se krvarenje zaustavilo tako što se napravila ta mala crna tačkica. 

   Nije potrebno nikakvo posebno tretiranje ove promene. Takođe, možete sačekati da prođe vanredno stanje i onda posetite dermatologa.

   Srdačno,

   dr Magdalena Nikolić

Ostavite komentar