1. Pitanje broj: #167836

    Poštovani, pre sedam dana kod mog muža (godište 1951), pojavile su se promene na koži i to na četiri mesta: dva na prednjoj strani trbuha i dve na ledjima. Bile su ogranicene, ružičaste boje i blago su ga svrbele. Odmah sam sve čiste potkošulje pustila na pranje bez praška, pomislivši da je možda u pitanju alergija na deterdžent. Kroz dva dana su se u okviru promena jače ispoljila ispupčenja (”bubuljice“). Nije ništa mazao. Jutros sam primetila da su mu se pojavljaju na leđima nova dva mesta, manjeg obima od predhodnih. Napominjem da nije bilo nikakvih promena u ishrani (za sada čak jedemo i hranu istih proizvodjaca koje dugo konzumiramo). Poslaću fotografije koje najbolje opisuju .promene.

    Odgovoreno: 02. 04. 2020.
    • Poštovana, 

      Kod Vašeg supruga u pitanju može biti gljivična infekcija. Ova infekcija se lako širi, stoga potrebna je adekvatna lična i opšta higijena. Ovu infekciju mogu prenositi kućni ljubimci, te se kontakt s njima ne preporučuje.

      Vaš suprug na promene može mazati Canesten krem 2x dnevno na kožu prethodno opranu toplom vodom i sapunom. 

      Ukoliko dođe do pogoršanja - ili postojećih promena ili pojavljivanja novih i većih promena, javite se nadležnoj službi za savet zbog epidemije.

      Hvala što ostajete kod kuće!

      S poštovanjem, 

      dr Magdalena Nikolić

Ostavite komentar