1. Pitanje broj: #167624

    Postovani, imam 15 godina i puno bubuljica po licu i ledjima. To mi smeta, ponekad to diram i prouzrokujem kraste. Sta mi predlazete, na koji nacin da resim ovaj problem? Unapre zahvaljujem, Djurdjina Kukolj

    Odgovoreno: 01. 04. 2020.
    • Poštovana Djurdjina,

      s obzirom da ste maloletni, savetuje se da se javite nadležnom dermatologu kada aktuelna epidemiološka situacija u našoj zemlji prođe.

      Do tada možete postupati po sledećim koracima:

      1, pravilna higijena lica, dekoltea i leđa toplom vodom i sapunom. Od sapuna se preporučuju sapuni koji imaju pH vrednost 5,5, odnosno pH vrednost sličnoj koži. Nakon pranja, potrebno je čistim pamučnim peškirom obrisati kožu.

      2, dva puta dnevno na delove tela sa bubuljicama naneti Aknefug Oxid wash, ostaviti 2-3 minuta da deluje i zatim isprati. potom, na te delove naneti Klindamicin losion. 

      3, nemojte dirati, jer samo možete zakomplikovati stvari. takođe, izbegavajte korišćenje masnih krema, ulja, i teške šminke, to može pogoršati stanje Vaše kože. 

      Savetovnu terapiju možete koristiti 2-3 nedelje, pa stanje nakon toga pratiti. Ukoliko se problemi nastave, javiti se nadležnom dermatologu. 

       

      Pozdrav

      dr M. Nikolić

       

Ostavite komentar