1. Pitanje broj: #167211

    Poštovani, godinama imam problem sa kosom i kožom lica. Kosa mi je masna već posle prvog dana pranja iste,a koža mi je mešovita, odnosno masna u T zoni. U poslednje vreme je počelo teme da mi se peruta, kao i neki delovi lica (brada, obrazi) Perutanje lica sam rešila mazanjem vazelina, ali mi kosa i dalje predstavlja veliki problem. Probala sam razne šampone ali ništa ne pomaže, takođe kosa mi ne raste dalje od ramena duži vremenski period.

    Odgovoreno: 01. 04. 2020.
    • Poštovana, 

      opis vaše kliničke slike može ukazivati na seboroični dermatitis i seboreju. S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju u našoj zemlji, te pregled dermatologa nije moguće obaviti odmah, možete probati sa Mycoseb šamponom, prati kosu po potrebi , znači kada je masna, operite je. Šampon je potrebno ostaviti 3-5 minuta na vlasištu kako bi ispoljio svoje dejstvo. 

      Ukoliko i dalje imate perutanje kože lica, možete koristiti Daktanol krem 2-x dnevno sve dok se perutanje ne povuče. Nakon toga, preporučuje se upotreba hidrantnih masti i kremova. 

      Kada se epidemija završi, možete zakazati pregled kod nadležnog dermatologa radi definisanja dalje terapije i obrasca ponašanja. 

      Pozdrav

      dr M. Nikolić

Ostavite komentar